Close

Támogatásaink

GINOP-1.1.8-19-2020-00001 támogatás

Vállalati folyamatok - és működésfejlesztés a Bolko Bt-nél

Vállalati folyamatok - és működésfejlesztés a Bolko Bt-nél

A) A projekt tartalmának bemutatása

A BOLKO Bt. jelen pályázati projekt keretében a vállalati folyamatok- és működésfejlesztést kívánja megvalósítani. Ennek érdekében szervezeti struktúra és tevékenységek/folyamatok optimalizálása, valamint vezetői- és menedzsment tanácsadás/fejlesztés tanácsadásokat vesz igénybe a projekt keretében.

B) Kedvezményezett neve:

BOLKO Reklám és Szolgáltató Betéti Társaság

C) A projekt címe:

Vállalati folyamatok - és működésfejlesztés a Bolko Bt-nél

D) Szerződött támogatás összege:

10 257 750 Ft

E) Támogatás mértéke:

45 %

F) A projekt tényleges befejezési dátuma:

2021.12.31.

G) A projekt azonosító száma:

GINOP-1.1.8-19-2020-00001

GINOP-1.2.14-20-2021-00046 támogatás

Kapacitásbővítés és automatizálás a Bolko Bt. emblémázási üzletágában

Kapacitásbővítés és automatizálás a Bolko Promotion-nál

A) A projekt tartalmának bemutatása

A BOLKO Bt. projektje során egy jelentős gépberuházás valósul meg annak érdekében, hogy a Társaság növelni tudja emblémázó kapacitásait, másrészről olyan technológiai fejlesztéseket valósítson meg, amelyek az automatizálás irányába viszik el a gyártás folyamatát.

B) Kedvezményezett neve:

BOLKO Reklám és Szolgáltató Betéti Társaság

C) A projekt címe:

Kapacitásbővítés és automatizálás a Bolko Bt. emblémázási üzletágában

D) Szerződött támogatás összege:

68 818 581 Ft

E) Támogatás mértéke:

70 %

F) A projekt tényleges befejezési dátuma:

2022.05.31.

G) A projekt azonosító száma:

GINOP-1.2.14-20-2021-00046

GINOP-5.3.12-19-2020-00445 támogatás

Foglalkozásbővítés a BOLKO Bt-nél

Foglalkozásbővítés a BOLKO Bt-nél

A) A projekt tartalmának bemutatása

A BOLKO Bt. jelen projekt keretében egy kapacitásbővítő beruházás megvalósítását tervezi, amelynek keretében összesen 5 fővel tervezi bővíteni létszámát. A projekt eredményeképpen a Társaság erőforrás-hatékonyabbá válik, javul a munkavégzés hatékonysága, erősödik a piaci pozíciója a versenytársakkal szemben.

B) Kedvezményezett neve:

BOLKO Reklám és Szolgáltató Betéti Társaság

C) A projekt címe:

Foglalkoztatásbővítés a BOLKO Bt-nél

D) Szerződött támogatás összege:

27.888.000 Ft

E) Támogatás mértéke:

70 %

F) A projekt tervezett befejezési dátuma:

2023.03.31.

G) A projekt azonosító száma:

GINOP-5.3.12-19-2020-00445

GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2019-01596 támogatás

Vállalatirányítási rendszer bevezetése a BOLKO Bt-nél

Vállalatirányítási rendszer bevezetése a BOLKO Bt-nél

A) A projekt tartalmának bemutatása

A BOLKO Bt. egy komplett ERP szoftvert beszerzését tervezi megvalósítani, amely CRM, Beszerzés és logisztika, HR és bérszámfejtés, Pénzügy számvitel, Munkafolyamat irányítás, valamint Elektronikus iratkezelés modulokból tevődik össze. A Társaság célja jelen beruházás megvalósításával, hogy korszerűsítse informatikai rendszerét és ezzel együtt nagymértékben növelje működésének hatékonyságát, valamint átláthatóságát.

B) Kedvezményezett neve:

BOLKO Reklám és Szolgáltató Betéti Társaság

C) A projekt címe:

Vállalatirányítási rendszer bevezetése a BOLKO Bt-nél

D) Szerződött támogatás összege:

6.392.000 Ft

E) Szerződött kölcsön összege:

6.407.980 Ft

F) Támogatás mértéke:

40 % (vissza nem térítendő támogatás) 50% (kölcsön)

G) A projekt tervezett befejezési dátuma:

2020.12.01.

H) A projekt azonosító száma:

GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2019-01596

GINOP-2.1.7-15 támogatás

Bolko Reklám és Szolgáltató Betéti Társaság PROTOTÍPUS FEJLESZTÉS A BOLKO BT.-NÉL

Prototípus fejlesztés a Bolko Promotion-nál

A) A projekt célja

A Bolko Bt. által benyújtott projekt célja egy új, eddig senki által nem használt új, különleges effektes (fluoreszlákó és gyönyházfényű több színben, fémes: arany, bronz, vörösréz) szitanyomó festékekkel készült, új szabásminta alapján készült póló - prototípus létrehozása. Fejlesztésüket az indokolja, hogy a partnereinkkel folytatott előzetes felmérések alapján jelentős piaci igény tapasztalható az új, egyedi megjelenésű pólók iránt. A projekt alatt zajló K+F fejlesztés keretében állítjuk elő az új effektes szitanyomó festékeket, előzetes próbákat, teszteléseket végzünk, grafikai terveket, szabásmintákat készítünk. A projekt második felében szerezzük be az új eszközöket, amikkel próbanyomatokat készítünk, kialakítjuk az új eszközökhöz az új festékekhez illő gyártási eljárást, elkészítjük a prototípust. Hipotézisünk: a szitafestéket gyártó cégek zárt rendszereiben levő pigmentek és bázisok az adott rendszeren kívüli kombinálása új, különleges hatású festékeket eredményez. Projektünk kidolgozása előtt természetesen előzetes próbákat folytattunk hipotézisünk igazolására. Két textilnyomó - szitázó berendezést és egy új informatikai rendszert tervezünk beszerezni . A szitanyomó berendezések a legmodernebb innovatív technológiát képviselik. Működési elvük más, ezért egymást tökéletesen kiegészítik, és alkalmasak az új, keményebb festékekkel való munkára. Az informatikai rendszer négy számítógépből, a szükséges programokból, és a hálózat részét képező NAS-okból, szervergépből, és kiesebb kiegészítőkből áll. Az informatikai rendszer hatékonnyá és biztonságossá teszi a fejlesztés alatti munkát és az adattárolást.

B) Tevékenységek részletes bemutatása

I. Kutatás fejlesztés:

K+F tevékenységünk célja az új termékünk prtotípusának létrehozása, és a későbbi termeléshez szükséges technológia kifejlesztése. Ez a prototípus egy különleges, effektes festékekkel, saját egyedi szabásminta alapján készített póló lesz. A projekt kezdetén megtervezzük a kutatás-fejlesztés menetét, beszerezzük a fejlesztéshez szükséges alapanyagokat: pigmenteket, hordozó anyagokat, textileket. Az anyagok részletes bemutatása a költség funkcióban találhatók.

A fejlesztés szakaszai:

• Kísérletezések zajlanak az új szitanyomó festékek kikísérletezéséért. Keverési próbákat folyatunk a különböző pigmentekkel és kötőanyagokkal (összetétel, keverési arányok). Próbákat végzünk a különböző alapanyagokkal: milyen textilfajtán hogyan terítődnek, mutatnak, kötődnek, megőrzik-e megjelenésüket. Tartóssági teszteléseket folytatunk: mosás, UW fény, gyúrás, extrém hő, fagy, sav, lúg… hatásoknak kitéve a mintákat. Párhuzamosan grafikai tervezés zajlik az egyedi minták kialakítása érdekében. Az elsődleges próbanyomatok készítésekor teszteljük a különböző textilfajták sajátosságait alkalmasságát. Tervek, szabásminták készülnek amik alapján próbadarabokat varrunk. Visszacsatolás: az elsődleges próbák eredményeit felhasználva szelektálunk a festékek között, a megfelelőeket tovább tökéletesítjük. A különböző alapanyagokkal való kísérletezések a tesztelések és visszacsatolások eredményeinek felhasználásával a projekt végéig zajlanak.

• Az új eszközökkel való tesztelések. Próbanyomatokat készítünk, tapasztalatokat gyűjtünk az új eszközök lehetőségeinek, sajátosságainak felhasználásáért. Megfelelő nyomtatási sorrend, mód tesztelése. Nyomatok tartósságának tesztelése: mosás, UW fény, gyúrás, extrém hő, fagy, sav, lúg… hatásoknak kitéve a mintákat. Az elkészült textilekből újabb próba- mintadarabok varrása. A próbák eredményeit visszacsatoljuk az első fázisba: a tapasztalatok felhasználásával szelektálunk a festékek között, az alkalmasakat tovább tökéletesítjük. Az elkészült textiltervek alapján próbavarrások készülnek. A próbanyomatok készítése és a tesztelések a prototípus elkészítéséig folyamatosan zajlanak.

• A harmadik szakasz a 2.-al párhuzamosan zajlik. Az új eszközök megérkezése utáni próbák tapasztalata alapján a gyártási technológia kikísérletezése, pontosítása folyamatleírás, szabványosítás zajlik. A projekt végre kialakításra kerül a leghatékonyabb gyártási eljárás.

• Elkészül a prototípus és a prototípust bemutató jegyzőkönyv.

II. Eszközök és immateriális javak beszerzése

A projekt második felében kívánjuk beszerezni az eszközöket ill. az immateriális javakat amikor már a pigmentekkel és a hordozóanyagokkal való kísérletezés előre jutott és megkezdődhetnek velük a tesztelések, próbák. A projekt során regionális beruházás keretében a projekt alatt a fejlesztéshez és a későbbi termeléshez szükséges két textilnyomó berendezés és a termelés előkészítéséhez, termeléshez szükséges informatikai rendszer kerülnek beszerzésre. Textilnyomó berendezések Két textilnyomó – szitanyomó berendezést tervezünk vásárolni. A két eszköz működése különböző, így ki tudják egészíteni egymást. A Hebbecker ALPHA–LINE-L textilnyomó berendezés közvetlenül tud több rétegű mintát nyomtatni viszonylag nagy felületre, míg az AT-60-PD szitagép egy köztes felületre szitáz, nem direkt a termékre így olyan felületre is mintát tudunk felvinni ahova másképp nem lennénk képesek. (A két szitanyomó berendezés részletes bemutatása az "E" pontban és a költség funkcióban található.) Az eszközöket a megvalósítási időszak alatt próbanyomatok készítésére a technológia kidolgozására és a prototípus elkészítésére fogjuk használni, termelésbe nem vonjuk be. Számítógépes hálózat Az informatikai fejlesztés eredményeképpen egy olyan hálózat jön létre, aminek segítségével a fejlesztés alatt gyorsan és hatékonyan tudnak a projektben részt vevők dolgozni, kommunikálni a tervezés és a gyártás különböző fázisai között, biztonságosan tudnak adatot tárolni. A munka gyorsasága és hatékonysága jelentősen megnövekszik, mivel közvetlenül a munkaállomásról elérhető lesz az adatállomány, biztonságos és közvetlen kapcsolat lesz lehetséges. (Az informtikai hálózat részletes bemutatása az "E" pontban és a költség funkcióban található.) Az informatikai eszközöket és a hálózatot a megvalósítási időszak alatt csak a fejlesztéshez, a prototípus kifejlesztéséhez használjuk fel, termelési célra nem használjuk.

III. Projektmenedzsment

A projekt levezetéséhez szakértőt veszünk igénybe. A projektmenedzsmenthez igénybevett szolgáltatás biztosítja a szakmai és pénzügyi sikerét a projektnek, és jelentős kapacitást szabadít fel cégünkben, amit a tervezett fejlesztésre tudunk fordítani. A projektmenedzsment tevékenysége minden a projekt során felmerülő feladatot lefed a támogatói döntéstől a projekt eredményes zárásáig.

C) A projekt eredményei:

• létrejön egy prototípus, ami egy új, egyedi technológiával, újonnan létrehozott effektes festékekkel mintázott póló

• a fejlesztés során új szitanyomó festékeket kikísérletezünk ki, olyan új pigment-kötőanyag kombinációkat, amik különleges effektes (fényvisszaverő, csillámos, világító…) hatásúak és nagy tartósságúak.

• kifejlesztjük az új festékek alkalmazásához és a felhasználásukhoz szükséges eljárásokat, az új eszközök technikai paramétereihez igazodó gyártási technológiát és az új arculatot.

• létrejön a speciális szabásminta és az új design. Fejlesztésünk eredménye üzletileg hasznosítható lesz. A projektet partnereink visszajelzése alapján mért piaci igény indokolja, aminek során úgy találjuk, nagy igény van az újdonság és a különleges megjelenésű pólók iránt, mind a munkaruházat mind ajándék – reklámpólók, mind a divat irányából. A projekt eredménye segítséget nyújt, mert nagy versenyelőnyt biztosít azzal, hogy olyan új termékünk és eljárásunk lesz, ami teljesen egyedi és új.

D) A projektjavaslat újdonsága

A projekt során létrejövő termék kiemelkedő újdonsága a K+F fejlesztés során kikísérletezésre kerülő új szitanyomó festékek, amik különleges effekteket képesek nyújtani. Újdonság az új festékekhez igazodó eljárás kialakítása is, ami biztosítja a magas minőségű és tartósságú nyomatok létrehozását valamint két különböző szitanyomási eljárást egyesít. Új lesz a póló szabásmintája és designje is. Szellemi hozzáadott érték A projektjavaslat jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmaz. Szellemi hozzáadott érték a létrejövő új és különleges effektekkel rendelkező szitanyomó festék és a gyártástechnológia, aminek segítségével olyan különleges textilnyomatokat tudunk előállítani, amit más hasonló üzem nem képes se Magyarországon se külföldön. A létrejövő festékek forradalmian újak. A most használatos szitanyomó festékek csak zárt rendszerben működő adott gyártó pigment - bázis kombinációjából állnak. A projekt keretébe bevont pigmenteket nem használják szitanyomáshoz csak hobby, dekorációs célra, autófényezéshez. Ezeket a pigmenteket elegyítjük a különböző bázisokkal. Ezek a festékek olyan sajátosságokkal rendelkeznek, amiket a most használatos szitanyomó festékek nem: sajátos és különleges effekteket képesek adni, mint pl. fluoreszkálás, csillámos, fényvisszaverő hatás nagy tartósság mellett. Így az új termék olyan különleges, exkluzív megjelenést kap, amihez hasonló nincs a piacon. Új lesz az általunk létrehozott különleges szitanyomó festékek felhasználását biztosító eljárás is, ami magában foglalja az új festékek előállításának technológiáját, a pólók gyártásának megfelelő sorendjét – módját. Ez a technológia fogja biztosítani a magas minőségű és tartósságú textilnyomtatást. Új szabásminta és az új design kerül kialakításra. Hasznosíthatóság Partnereink részéről érzékelhető az igény a különleges pólók iránt, így egy olyan új termék, ami egyedi még sose használt szitanyomó festékekkel készül, amik különleges hatást nyújtanak nagy versenyelőnyt jelent számunkra. Meglevő és új partnereink számára képesek leszünk olyan új és magas minőségű terméket biztosítani, amit a konkurens szitanyomó üzemek nem. A különleges, egyedi effektes festékekkel készülő pólók nagyobb megrendelés állományt biztosítanak, és magasabb áron értékesíthetők. Ugyanakkor a gyártás költsége a technológiai fejlesztésnek köszönhetően gazdaságos lesz. Ezekből kifolyólag az eddig előállított termékeinkhez képest magasabb lesz az új termékek után realizálódó a nettó hozzáadott érték.

E) Technológiai fejlesztés

A projekt során technológiai fejlesztést valósítunk meg: két textilnyomó berendezést, egy informatikai rendszert vásárolunk, kidolgozzuk az új eszközök tulajdonságaihoz igazodó az új szitanyomó festékek használatát biztosító gyártástechnológiát. Textilnyomó berendezések: Hebbecker ALPHA–LINE-L 10 karos automata rákel rendszerű textilnyomó szitázó gép. Közvetlenül a textilre nyomja a mintát. Alapkellékei szendvicspaletták, rákel befogók, 2 db Automata Quartz-Flesh szárító. Termelékenysége tízszerese a hagyományos kézi szitázó gépeknek. Postossága 0,5 mm helyett 0,2 mm. A nyomtatható terület 300x400 mm helyett 580 X 600 - 660 X 1.100 mm közötti. Gazdaságos, mivel pneumatikus működéselvű. A Hebbecker ALPHA–LINE-L kiegészítői: 3 pontos szita illesztő egy pozícionáló rendszer. Gyorsan nagy pontossággal rögzíti a mintát a szitakeretre. Hatékonyabbá teszi a gyártást, gyorsítja a munkavégzést, csökkenti a hiba lehetőségét. IR/Levegő szárító Típus S-DRY 100-130 egy 100 cm x 510 cm-es szárítószalag, hőalagút. A szitanyomás után ráhelyezik az megnyomott pólót a szárítóra, amin áthaladva megszárad és a hőtől fixálódik a festék. A Hebbecker textilnyomó gép és kiegészítői hozzájárulnak a projekt eredményes megvalósulásához. Segítségével lehetővé válik a kifejlesztésre kerülő különleges festékek használata mivel a szitagép speciális rákel rendszere képes átnyomni a keményebb festékeket is. A szitanyomó kiemelkedő minőségben és pontosságal magas minőségű termékeket garantál. A textilnyomás pontos, gyors és költséghatékony. Az eszközt a megvalósítási időszak alatt próbanyomatok készítésére a technológia kidolgozására és a prototípus elkészítésére fogjuk használni, termelésbe nem vonjuk be. AT-60-PD szitagép Automata textilnyomó-szitázó gép, egy köztes felületre szitázza a mintát, nem direkt a termékre. Előnye, hogy szitázott mintát lehet felvinni az olyan termékekre amit nem lehet berakni a hagyományos szitanyomó alá. Ilyen termékek pl.: ingujj, gallér. Segítségével a prototípus olyan részeire is professzionális mintát tudunk felvinni, amire másként nem lenne lehetőség. Egy lapra több minta is nyomtatható, ami miatt nagyon gazdaságos a felhasználása. Termelékeny, gazdaságos működésű. Az eszközt a megvalósítási időszak alatt csak a fejlesztéshez, a prototípus kifejlesztéséhez használjuk fel, termelési célra nem használjuk. Az informatikai fejlesztés eredményeként létrejövő hálózat segítségével a fejlesztés alatt gyorsan tudunk dolgozni, kommunikálni a tervezés és a gyártás fázisai között, biztonságosan tudnak adatot tárolni.

Új gyártás - technológia

A projekt során kifejlesztjük az új festékek előállításához és a gyártáshoz szükséges technológiát, ami új, magas minőséget és termelékenységet biztosít. Új lesz a technológia

• mivel jelenleg senki se állít elő a gyártók zárt rendszerén kívül szitanyomó festékeket.

• mert a két eltérő technológiájú szitanyomó eljárás kombinációjával jön létre: a Hebbecker ALPHA–LINE-L nagy felületre nyomtatni, az AT-60 -PD kisebb, de összetettebb felületre. Sajátosságaikat kihasználva legoptimálisabban úgy használhatjuk ki a tulajdonságaikat, hogy első lépésként a nagyobb felületeket nyomjuk meg, amit kiegészítünk a köztes felületre nyomtatott kisebb elemekkel. A nyomtatást követi a póló megvarrása.


Close