Close

Tamponnyomás

Kis felületek nyomtatásához ideális a tamponnyomás

A tamponnyomás technológiája akkor a legjobb választás, ha a tárgy, amire szeretnénk nyomtatni, túl kicsi, esetleg íves felületű, mint például egy labda vagy toll. Az alapanyagot nézve nagyon széles körben használható fel, szinte bármire tudunk tamponnyomással nyomtatni.

Minőség olcsón

A tamponnyomással nagyon jó minőségű, részletgazdag nyomatokat tudunk készíteni gyakorlatilag bármilyen anyagra. Ezzel az eljárással gyorsan lehet nagy mennyiségű nyomatot készíteni, nagyon jó minőségben, rendkívüli pontossággal. További előny, hogy ezzel az eljárással az emblémázás kedvező áron valósítható meg, még akkor is, ha kis darabszámról van szó.
A tamponnyomás nálunk is elérhető, közel két évtizedes tapasztalattal, rövid határidővel, magas minőségben dolgozunk!

Tamponnyomás saját üzemünkben

Tamponnyomás
Tekintse meg emblémázási videónkat!

A tamponnyomás lépései

  • Az embléma kinyomtatása vagy előhívása
  • A grafika előhívása tamponlemezre
  • Elkészül a sík lapba mart tamponklisé
  • A logózni kívánt felület előkészítése/előkezelése
  • A tamponnyomógép beállítása, pozícionálás
  • A tamponnyomással emblémázott tárgy szárítása

Hogyan működik a tamponnyomás?

A tamponnyomáshoz mostanság gyakran alkalmaznak szilikont nyomtatóközegként, aminek nagy előnye, hogy jól alakítható, és mivel taszítja a festéket, kiváló minőségben adja azt át. A szilikon alakíthatóságának hála, a tamponok keménysége és alakja változatos lehet attól függően, hogy az emblémázandó felület mit kíván meg.
A tampon fej végzi magát a nyomtatást, melynek során a kliséről felveszi a festéket, és rányomja a nyomtatandó felületre.
A folyamat bonyolultságát az adja, hogy a nyomás megkezdése előtt megfelelően kell beállítani a nyomathordozót, illetve az is előfordulhat, hogy külön kezelni kell a felületét.


Close