Close

Szitanyomás

Szitanyomás profi szinten, kiváló minőségben

A szitanyomással mindenre lehet dolgozni, de a tartósság eltérő lehet. Pólókon, kartondobozokon, műanyag felületeken, s valamennyi reklámajándék termékünknél nagyon jó eredményt érhetünk el.
A szitanyomás lehetőséget ad arra, hogy nagyon tartós, részletgazdag, egyedi mintákat nyomtassunk.
A szitanyomás egyik fontos jellemzője, hogy a festék közvetlenül a pólóra, reklámszatyorra, kartonra stb. kerül, nincs közvetítő felület. A szitanyomás nagyon sokoldalú, és többféle igény esetén fel tudjuk használni, ugyanis gyakorlatilag bármilyen anyagú felületre lehet vele dolgozni. Így kiválóan működik textil ruházaton, műanyagon, papíron, de akár fém, üveg, illetve fa felületen is.
Szitanyomással szoktak készülni például céges pólók, ami leginkább azért van így, mert kedvező az ára, a pólók viszont jól bírják a strapát, nem kopik ki a nyomtatás. Tehát viszonylag olcsón kapnak a megrendelők jó minőséget. Szitanyomással egyébként mind a betűk, mind az emblémák nagyon szépek, a kontúrok élesek, így esztétikailag is jó választás ez az eljárás.

Szitanyomás saját üzemünkben

Szitanyomás direkt eljárással
Tekintse meg emblémázási videónkat!

A szitanyomás lépései

  • A grafika kinyomtatása vagy előhívása
  • Az embléma felvilágítása szitára
  • A már grafikát tartalmazó szita előhívása
  • A logózni kívánt felület előkészítése
  • Szitanyomás kézzel vagy géppel
  • A megszitázott tárgy szárítása

Hogyan történik a szitanyomás?

A szitanyomás során a feliratot vagy emblémát, amit nyomtatni szeretnénk, fel kell világítani egy alumínium vagy fakeretre, esetleg feszített selyemszövetre. Egy szitán keresztül visszük fel
Ennek a felviteli módszernek köszöngetően a festék nagyon szépen kitölti a felületet, de a kontúrok is nagyon élesen látszódnak, nem homályosak, elmosódottak. Ezután már csak a szárítás van hátra, ami történhet a levegőn is, viszont meg lehet gyorsítani úgynevezett hőrögzítéssel is.
Szitanyomást kézzel és géppel is lehet végezni, gépi segítségre általában akkor van szükség, ha nagy darabszámról beszélünk. Többféle festékkel is van lehetőség dolgozni, de vannak bizonyos anyagok, amik meghatározzák, hogy mik jöhetnek szóba, így nem mindig korlátlan a választék.


Close